مطالب متفاوتتر "کودکان طلایی" را در کانال تلگرام و کانال آپارات دنبال کنید
1. اسباببازیهای سواری
با بهتر شدن هماهنگی و تعادل، سواری تمرین جالبی برای کودک میشود. بالا رفتن و پایین آمدن، هل دادن به جلو و عقب. چنین کارهایی ماهیچههای پا را هم تقویت میکنند و البته رسیدن از جایی به جای دیگر احساس خیلی خوبی از استقلال به کودک میدهد.
در ابتدا ممکن است لازم باشد شما کودک را سوار اسباببازیاش کنید. کم کم او میتواند خودش سوار و پیاده شود اما اوایل سعی کنید در طول بازی نزدیک او باشید تا احساس آرامش کند. مسیر پشت سرش را همیهش خالی نگه دارید. اوایل، بچهها بیشتر به عقب حرکت میکنند چون حرکت به جلو به قدرت و هماهنگی بیشتری نیاز دارد و کودک باید به تدریج آن را یاد بگیرد.
بعد از چند وقت، برای این که کودک را تشویق کنید به جلو حرکت کند مسیری را برایش خالی کنید و چند متر جلوتر بایستید و بگویید: «از این راه بیا، بیا اینجا» و وقتی به شما نزدیک شد، باز هم چند متر دورتر برود و از او بخواهید خودش را به شما برساند. حین این کار، با استفاده از کلمات، به درک او از جهتها کمک کنید: «بایست، برو، سوار شو، پیاده شو، برو جلو».
در ماههای بعد کودک میخواهد ابتکاراتی هم از خودش نشان دهد. او میخواهد به مغازه، مدرسه یا هر کجا که تصوراتش اجازه میدهد برود. با دست تکان دادن به نشانه خداحافظی و کمک به او در نگه داشتن عروسک یا اسباببازی بر روی صندلی یا شاید حتی فرستادن کودک به مأموریت، او را تشویق کنید.
2. اسباببازیهای آهنگدار
کمی حرف زدن و انگشت اشاره تنها ابزارهای کودک در مکالمه نیستند. بچهها زود یاد میگیرند که خودشان را به نوعی بیان کنند مثلاً وقتی که اسباببازیها را کنترل میکنند و باعث یک اتفاق خاص مانند شروع آهنگ یا روشن شدن لامپ میشوند. اسباببازیهای آهنگدار به خوبی امکان این نوع ارتباط برقرار کردن و ابراز وجود را فراهم میکنند.
به کودک اجازه دهید تا خودش به تنهایی با اسباببازی بازی کند و هرجا که نیاز به کمک و تشویق داشت بگویید: «تو میتونی... برو جلو». شاید گاهی لازم باشد به کودک نشان دهید که چگونه با یک اسباببازی خاص بازی کند اما ابتدا به او اجازه بدهید روش خودش را آزمایش کند. همزمان با این که کودک اسباببازی را حرکت میدهد، جهتها را به او یادآوری کنید. بگویید عقب و جلو یا این طرف و اون طرف. با دست زدن یا آواز خواندن همزمان با بازی کودک، او از بازی بیشتر لذت میبرد و اعتماد به نفسش هم بیشتر میشود.
3. حیوانات اسباببازی
اسباببازیهایی برای کودک بخرید که شامل مجموعهای از حیوانات مختلف (مزرعه حیوانات) است. این نوع اسباببازیها مکانی خاص به وجود میآورند که تحت کنترل کودک هستند و او میتواند با خلاقیت خودش آنها را اداره کند.
صدای حیوانات را فعال کنید یا برای هر حیوان یک صدا از خودتان بسازید. با کمک به کودک در تمرین صدای حیواناتی که میشنود، کودک تشخیص حیوانات را یاد میگیرد. کم کم با نشان دادن هر حیوان، از کودک بخواهید که صدای آن را تقلید کند.
همچنین، اگر میتوانید مثل حیوانات راه بروید، مثل حیوانات حرف بزنید... کودک کم کم وقتی شما مثل یک فیل راه میروید یا دستهایتان را مثل یک پرنده تکان میدهید، از شما تقلید میکند. از او مثلاً بپرسید: «میدونی خرس چه جوری راه میره؟»
اگر اسباببازی کودک این امکان را دارد، به او نشان دهید که هر حیوان کجا زندگی میکند. مثلاً از کودک بپرسید: «کدوم یکیشون اینجا زندگی میکنه؟ بیا این رو بذاریم تو خونهش». کم کم میتوانید از کودک بپرسید مثلاً جای زندگی هر حیوانی کجاست تا آن را نشان دهد.
همچنین، دربارهٔ قسمتهای مختلف بدن حیوانات اسباببازیاش از او سؤال کنید: «خرطوم فیل رو میبینی؟ یا شیر رو میبینی؟» و همزمان، آن قسمتها را به او نشان دهید.
4. وسایل نقلیه اسباببازی
این وسایل تجسم را هم در کودک تقویت میکنند و هرچه کودک بزرگتر میشود قدرت جهتیابی و پیدا کردن راهحلهای مختلف در او بیشتر میشود.
در کنار این بازیها، کتابهای تصویری دربارهٔ ماشین، کامیون، قطار و انواع دیگر وسایل نقلیه را برای او بخوانید و وقتی وسایل نقلیه واقعی را میبینید به آنها اشاره کنید. در این مرحله از رشد کودک، مکالمه بسیار مهم است. هر وسیله نقلیه که دیدید، آن را با اسباببازی کودک مقایسه کنید و راجع به آنها با او حرف بزنید.
اگر کودک میخواهد که شما با او بازی کنید، این کار را انجام دهید. به این ترتیب به او نشان میدهید که بازی کردن با دیگران میتواند بسیار سرگرمکننده باشد.
گاهی به کودک بگویید که مثلاً با ماشینش یکی از اسباببازیهایش را از جایی به جای دیگر ببرد. بچهها دوست دارند که از این جا به آن جا بروند. همچنین میتوانید اسباببازیهای کودک را کنار هم بچینید تا یک مسیر ایجاد شود و به او بگویید با وسیلهاش از این مسیر عبور کند. دفعه بعد، او را تشویق کنید با فکر و نظر خودش یک مسیر درست کند و سپس از آن رد شود.
5. اسباببازیهایی برای تقویت رشد جسمی
کودک اکنون از موفقیتهای فیزیکی که به آنها دست یافته خوشحال و از استقلال بیشتری که با حرکت کردن به دست آورده بسیار راضی است. اسباببازیهایی که او را تشویق به تلاش کردن میکنند، به رشد فیزیکی او کمک زیادی میکنند.
حالا کودک میخواهد بیشتر به اطراف حرکت کند و کنترل بهتری هم بر روی عملکردهایش دارد. در زمان بازی کنار او بنشینید و به نوبت به بررسی قسمتهای مختلف اسباببازیهایش بپردازید. کودک خوشحال میشود که به اطراف حرکت کند و جوانب مختلف اسباببازیهایش را امتحان کند و این برای رشدش هم کمککننده است.
در این سن کودک به سرعت یاد میگیرد که چگونه باعث انجام کارها شود. روشن کردن چراغ اسباببازی یا فعال کردن صدای آن به خوبی سرگرمش میکنند. این کار را نوبتی باهم انجام دهید. اول نوبت کودک بعد نوبت شما. حین بازی با او کودک حرف بزنید. مثلاً: «تو دکمه رو فشار دادی و چراغ روشن شدن. تو در رو باز کردی اون صدا دراومد». اگر اسباببازی دارای قابلیت تنظیم سرعت، صدا و غیره است، این مفاهیم را در طول بازی توضیح دهید. با کلمات به این صورت بیان کنید: «این سریعتر میره، این آرومتر».
هفته نهم نوزادی
هفته دوازدهم نوزادی
بازی هایی برای تقویت هوش بین فردی در کودکان پیش دبستانی
هفته چهاردهم نوزادی
هفته دهم نوزادی
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی" می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین